Az elektronikus per (e-per) - Elmélet+gyakorlat

Esemény adatai:

Konferencia 19.900 HUF + ÁFA LEJÁRT ESEMÉNY
Időpont: 2016-08-31 (10:00 - 14:30)
Rendező: System Media (http://systemmedia.hu)
Helyszín neve: Hotel Hungaria City Center****
Helyszín címe: 1074 Budapest VII. kerület, Rákóczi út 90.
Esemény weboldala: LINK

2016. január 1. napján részben hatályba lépett a bizalmi szolgáltatásokról szóló 2015. évi CCXXII. tv., ami 2016. július 1. napjával jelentősen módosítja az elektronikus aláírások jogát (hatályon kívül helyezve egyidejűleg a korábbi, elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvényt).
Ugyanezen időponttól valamennyi gazdálkodó szervezet és jogi képviselővel eljáró fél kizárólag elektronikus úton kommunikálhat a bírósággal, papír alapú beadványai hatálytalanok lesznek.
A képzés első részében ennek a törvénynek az apropóján igyekszik összefoglalni, mit érdemes tudni az elektronikus kommunikációról, mit mond a polgári jog az elektronikus aláírásokról, milyen jogkövetkezményeket fűz az egyes típusokhoz.
A képzés második részében előadónk gyakorlatban mutatja be az ügyfélkapun (e-per) keresztüli ügyintézést. Segítséget nyújt az Általános Nyomtatványkitöltő Program használatához, az elektronikus nyomtatványok megfelelő kitöltéséhez.
TÉMAKÖRÖK: Az elektronikus aláírások fajtái, joghatásai a polgári jogban/szerződések jogában ▪ A csak írásban érvényes szerződések és az elektronikus út ▪ Az elektronikus jognyilatkozatok kézbesítésének, közlésének problémái ▪ Elektronikus kommunikáció a polgári perben ▪ A közeljövőben várható jogszabályváltozások “menetrendje”
Beadandó iratok átalakítása és elkészítése, aláírása ▪ÁNYK és a perkapu használata, iratok feltöltése, letöltése, perkapu kapcsolattartók adminisztrálása ▪Beérkező iratok letöltése, megőrzése ▪ Konzultáció ▪ Kerekasztal

A meghirdetett eseménnyel kapcsolatban, beleértve a jelen oldalon való megjelenés tartalmát is, a weboldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal.
0.0026919841766357 s